• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Memur-Sen Çorum Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

                                                                                             

MEMUR SEN’Lİ KADINLARDAN
8 MART ETKİNLİĞİ

  

08 Mart 2018

Memur-Sen Çorum Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, “Ağaç kadar hür, anne kadar özel" sloganıyla Yuva Viol Fabrikası mevkiinde bulunan alanda ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Programa, Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Memur-Sen Çorum Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Çalmaz ve sendika üyeleri katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinlikte çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu. Daha sonra Memur Sen heyeti Kamile ve Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi’nde bulunan kadınları ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.




Etkinlik hakkında bilgi veren Memur-Sen Çorum Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Çalmaz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Milletimizin teminatı, çocuklarımızın cefakâr ve vefakâr annesi, yuvalarımızın mimarı, çalışma hayatımızın tüm zorluklarını yaşayan kadınlarımızın sıkıntılarını yürekten paylaşıyor, dünya kadınlarının bu önemli gününü kutluyoruz. Ailede, toplumda, çalışma hayatında, sevgi, şefkat, merhametiyle, hayatı üreten ve sırtlayan kadınlarımız aydınlık yarınlarımızın teminatıdır” dedi.

Kadınların, savaşın, cinsiyet ayrımcılığının, şiddetin ve emek sömürüsünün en büyük mağdurları olduğunu belirten Çalmaz, “Ekonomik ve kültürel emperyalizmin etkisiyle ne yazık ki, ülkemizde ve İslam coğrafyasında da kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın örnekleri yaşanmaktadır. İnanç ve medeniyet dünyamız içinde eşsiz bir değere sahip olan kadınlarımızın vakar ve izzetini koruyan bir toplum olmak, irfan nesillerini yetiştirecek kadınlarımızın hak ve hukukuna sahip çıkmak, insanlığın huzur, barış ve adalet dolu geleceği için öncelikli sorumluluktur. İnsanlığı savaş ve kan girdabından kurtaracak değerleri dünyaya hakim kılmak için bir ana, bir eş, bir evlat, hayata emeğini ve bütün varlığını adayan bir insan olarak kadınlarımızın saygınlığını, sadece bir gün değil hayatın her günü korumalı ve gözetmeliyiz” şeklinde konuştu.




KADIN AİLENİN MİHENK TAŞIDIR

Kadının ahlak ve irfan medeniyetinin bel kemiği olduğunu vurgulayan Çalmaz, “Kadın ailenin mihenk taşıdır. Kadın hayatın bereketi ve hakikatidir. Sağlık ve sosyal hizmetlerde ise kadın; şifanın, şefkatin, evladını bile arkasında bırakarak gece gündüz cana can katmak için çırpınan fedakarlık timsalidir. Kadın, düzeni sembolize eder. Kadının olmadığı yerde düzen kurulamaz. Kadının geçici olarak ayrıldığı yerde bile düzen bozulur. Kadının tamamen terk ettiği bir yerde ise düzen dağılır. Bu bir aile için de, kurum için de, millet için de böyledir. Kadınlar annedir, eştir, çalışandır. Kadınlar, ekonomik özgürlüklerine kavuşmak için girdikleri mücadelenin yoğunluğu ile, anne ve bir eş oldukları gerçeğini de göz ardı etmemeli. Kadınlar, bu sorumluluklarını yerine getirirken, davranış ve ruh olarak bir karmaşa yaşamamaları için bu toplumsal rolleri arasında dengeyi kurabilmeli, bu konuda da toplumun diğer kesimleri engelleyici değil yardımcı olmalıdır” dedi.

 


ŞİDDET TOPLUMUN BÜTÜNÜNÜ
ETKİLEYEN SOSYAL BİR PROBLEMDİR


Kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu belirten Çalmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde de kadına yönelik şiddet önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Şiddet sadece kadını ve erkeği değil toplumun bütününü etkileyen sosyal bir problemdir. Şiddetin önlenmesi için toplumun her kademesinde bireysel ya da kurumsal bazda tüm taraflara önemli sorumluluklar düşmektedir. Hükümet, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler başta olmak üzere ilgili ve sorumlular bu konuyu çok boyutlu ve çözüme yönelik olarak gündemlerinde tutmaya devam etmelidirler.

Son yıllarda şiddete uğrayan kadına yönelik alınan tedbirler ve yasal düzenlemeler umudumuzu artırmakla birlikte, şiddet uygulayana yönelik rehabilite hizmetlerinin sağlanması ve geliştirilmesi gerektiği gerçeğini değiştirmemektedir. Kapitalist sistemin değer tanımaz, daha fazla kazanç elde etmek için her şeyi mubah gören anlayış ve hırsı ne yazık ki kadın üzerinden aileyi ve toplumu yozlaştırmakta ve itibarsızlaştırmaktadır. Kadınlar tüketim kültürünün as elemanları olarak vakitlerinin çoğunu hızlı kentleşmenin modern hapishaneleri olan alışveriş merkezlerinde ya da kaffelerde geçirmektedir. "Bir lokma, bir hırka." kanaatkârlığı yerini mutluluğu satın almaya endeksleyen bencil bir anlayışa dönüşmüştür. Kadınlarımızın iş gücüne katılımı ve üretime katkısının erkeklere oranla çok geride olmasında ataerkil toplum baskısı nedeniyle eğitim ve çalışma hayatından uzak tutulmalarının yanında değişen tüketim anlayışının da etkisi büyüktür. Biz kadınlar, kadın sömürüsünün en yoğun yaşandığı alanlardan biri olarak medyayı görüyoruz.

Özellikle yazılı ve görsel medyada kadın bedeninin ucuz reklam malzemesi olarak kullanılmasına, tüketim kültürünün kadın üzerinden körüklenmesine karşıyız. Medyanın kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınlarla ilgili haberleri verirken merkezinde insan hayatı ve onurunu barındıran bir bilinçle hareket etmesini, istismar ve sömürüden uzak bir dil kullanmasını istiyoruz.
Memur-Sen Çorum Kadın kolları Komisyonu olarak; kadınlarımıza savaşın, göçün, emek sömürüsünün, şiddetin mağduru olmadığı bir gelecek diliyoruz ve bu duygu ve düşüncelerle başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.”/
BSGMEDYA







Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP