• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Palandöken, başta beyaz eşya ve mobilya sektörü olmak üzere bir çok sektörde vergi indiriminin getirilmesi gerektiğini söyledi


BEYAZ EŞYA VE MOBİLYADA
ÖTV VE KDV İNDİRİMİ
YENİDEN YAPILMALI


 

26 Mart 2018
Ocak ayında beyaz eşya satışlarının yüzde 17 oranında düştüğünü ve bu düşüşlerin önüne geçmek için başta beyaz eşya ve mobilya sektörü olmak üzere bir çok sektörde vergi indiriminin getirilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vergi indirimlerinin ekonomik canlanmaya faydası büyük olur. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmaz tersine artırır” dedi.  

VERGİ İNDİRİMLERİ İLE SATIŞLAR
VE VERGİ GELİRLERİ ARTTI

Vergi indirimi yapılan sektörlerde indirimin etkisinin çok büyük olduğunu ve indirimlerin sona ermesinin ardından satışların hızla düştüğünü işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2017 yılında gerçekleştirilen vergi indirimi sonrasında yurt içi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8,2 arttı. Satışlardaki bu artışın büyüme oranının yükselmesine etkisi ise oldukça fazla. Eylül ayında sona eren vergi indirimlerinin geri gelmesi ile piyasalar yeniden canlanacaktır” diye konuştu.

DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE DE
VERGİ İNDİRİMİ YAPILMALI

2017 yılında gerçekleşen ekonomik büyüme hızının sürdürülebilir olabilmesi için farklı sektörlerde de vergi indirimlerinin değerlendirilmesi gerektiğine inandığını belirten Palandöken, “Beyaz eşya, mobilya ve inşaattaki vergi indirimlerinin geçtiğimiz yıl ekonomiye olumlu etkisini hep birlikte gördük. 2018 yılında vergi indirimlerine yeni sektörler ilave edilerek devam edilmelidir. Otomotivde yapılan ÖTV indirimi daha da genişletilmeli ve elektronik eşya gibi sektörlerde de ÖTV VE KDV indirimlerine gidilmeli” şeklinde konuştu. 

EVLİLİKLER ARTMASI
GEREKİRKEN TERSİNE AZALIYOR

Evlilik yaşına gelen nüfusun her yıl 100 bin kişi arttığını belirten Palandöken, “Evlilik yaşına gelen nüfus arttığı halde evlilikler azalıyor. 2015 yılında 602 bin çift evlendi. Bu sayı 2016’da 594 bine, 2017’de ise 569 bine düştü. Oysa nüfusun demografik yapısına göre 2017’de yaklaşık 700 bin çiftin evlenmesi gerekiyordu. Evliliklerin artması ve ekonominin canlanabilmesi için beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya, ev tekstili, züccaciye, giyim gibi sektörlerde vergi indirimleri yapılmalı. Böylelikle hem sektörlerde ciddi bir canlanma hem de vergi gelirlerinde artış olacaktır.” dedi./TESK

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP