• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, Medyayı kontrol edenlerin dünyayı da kontrol etmeye çalıştığına dikkat çekti


'HERŞEYİMİZ MEDYANIN
KONTROLÜ ALTINDA'


26 Mart 2018

Milli Gazete Ankara Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, Medyayı kontrol edenlerin dünyayı da kontrol etmeye çalıştığını belirtirken, ‘‘medya kime güleceğimize, kime ağlayacağımıza karar veriyor’ dedi.

Milli Gazete Ankara Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz,  İslam Toplumu Sosyal Medya (İSOMDER) Derneği Çorum İl Başkanlığı’nca Cumartesi akşamı Turgut Özal Konferans Salonu’nda düzenlenen programda ‘Medya ve Algı Yönetimi’ konulu bir konferans verdi.

Medyanın toplum üzerindeki etkisi başta olmak üzere birçok sorunun ele alındığı programa İSOMDER Genel Başkanı İlhami Uçan, İSOMDER Genel Sekreteri Veysel Çakır, İSOMDER Genel Başkan Danışmanı Cafer Dağcı, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İSOMDER Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz, Şeker İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ile çok sayıda davetli katıldı.



GÖKGÖZ, İSOMDER'İN ÇALIŞMALARINI AKTARDI


Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan İSOMDER Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz, kısaca derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İSOMDER’in ilimizde olduğu gibi ülkemizin birçok noktasında sosyal medya üzerinden  faaliyetlerini yürüttüğünü anlatan Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz ‘Gayemiz; insanlığa iyiyi, güzeli, hakkı, adaleti, ölçülü olmayı anlatmak, hak batıl mücadelesi çerçevesinde kardeşlerimizin batıla yönelmelerini engellemek ve şuurlu bir topluluk oluşturmak için kurulmuş bir teşkilatız.’ şeklinde konuştu.

 

'GENÇLERİMİZ SOSYAL
MEDYAYA BAĞIMLI HALE GELDİ'

Daha sonra Milli Gazete Ankara Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, ‘Medya ve Algı Yönetimi’ konusunda görüşlerini açıkladı.

Medyanın hayatımızın tamamında yer edinmiş durumda olduğuna dikkat çeken Mustafa Yılmaz, ‘Medya, insanların karar alma mekanizmalarını en fazla etkileyen faktörün başında geliyor. Öyle ki, kime gülüp, kime ağlayacağımıza dahi medya karar veriyor. Medya normali anormal, anormali de normal olarak toplumlara sunuyor. Kendince yeni kahramanlar buluyor, yeni düşmanlar üretebiliyor. Gerçeği yalan, yalanı ise gerçek olarak toplumlara sunuyor” dedi.

 



‘MEDYAYI KONTROL EDENLER,
DÜNYAYI DA KONTROL EDİYOR’

Medyanın toplumların kararlarını etkilediğine de dikkat çeken Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Medya hayatımızın tamamında yer edinmiş durumda. İnsanların karar alma mekanizmalarını en fazla etkileyen faktörün başında geliyor. Öyle ki, kime gülüp, kime ağlayacağımıza dahi medya karar veriyor.

Medya normali anormal, anormali de normal olarak toplumlara sunuyor. Kendince yeni kahramanlar buluyor, yeni düşmanlar üretebiliyor. Gerçeği yalan, yalanı ise gerçek olarak toplumlara sunuyor.

'MEDYA KİME GÜLECEĞİMİZE,
KİME AĞLAYACAĞIMIZA 
KARAR VERİYOR’


Türkiye’de gençlerin en önemli sorununun okuma alışkanlığı eksikliğidir.

Yapılan bir araştırmaya göre; Türkiye’de televizyon izlenme oranı yüzde 74, evinde iki ve üzeri televizyon olan ev sayısı oranı yüzde 70, sosyal medya kullanıcısı 36 milyon kişi iken kitap okuma oranı ise yüzde 4 seviyesinde. Bu rakamlar bile ülkemizdeki tabloyu ortaya koyuyor.

 Öğrencilerin yıllık derste geçirdiği süre 900 saat iken, televizyon karşısında geçirdiği süre ise bin 500 saat. Bu rakamlar gençlerimizin televizyon ve sosyal medyaya bağımlı hale geldiğini ortaya koyuyor.

Medyayı kontrol edenler, dünyayı da kontrol etmektedir.

Dünyadaki medya organlarının sermaye yapıları ile yönetim kurulu üyelerine bakıldığında bu kurumların neredeyse tek merkezden yönetildiğini görüyoruz. Bu veriler ortaya koyuyor ki, ulusal/yerel medya organlarını yönlendiren uluslararası medya kuruluşlarının neredeyse hepsi aynı amaca hizmet ediyor.’

Konferans sonunda Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman, Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz’a bir hediye takdim etti.
Daha sonra da toplu hatıra fotoğrafı çekildi./BSGMEDYA.NET




685 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP