• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Aratos Felsefe Dergisi öncülüğünde Çorum’da kurulan “Hitit Felsefe Akademisi”, toplumun her kesimine açık ücretsiz derslerine başladı

  1.  
  2. HİTİT FELSEFE AKADEMİSİ’’NDE
  3. ÜCRETSİZ DERSLER BAŞLIYOR
  4.  

 

10 Kasım 2019

Aratos Felsefe Dergisi öncülüğünde Çorum’da kurulan “Hitit Felsefe Akademisi”, toplumun her kesimine açık ücretsiz derslerine başladı.

Hitit Felsefe Akademisi Sorumlusu Erol Celep, “Felsefenin, gerek kişileri, gerekse toplum yaşamını olumlu yönde etkileyecek ve ileriye taşıyacak bir eylem biçimi olduğunu biliyoruz. Hitit Felsefe Akademisi olarak, felsefenin toplumun gündemine girmesini, yaygınlaşarak toplumsallaşmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

 

Erol Celep, ücretsiz derslerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen arkadaşlarımızla, ağırlıklı felsefe olmak üzere; tarih, arkeoloji, edebiyat, resim-heykel, müzik, tıp, ekoloji ve astronomi gibi alanlarda dersler vereceğiz.

Türkiye’de  ‘Türkiye Felsefe Kurumu’nun da desteklediği, 12 ilde kurulan felsefe okullarımızda 25 Üniversiteden Akademisyen arkadaşlarımızı toplumla buluşturma yönünde bir köprü de oluşturmuş bulunuyoruz.

 

 

İlk dersimiz; Eğitimci-Yazar Müslüm Kabadayı tarafından “Dil-Kültür Evriminin Diyalektiği’’ konu başlığı ile 9 Kasım Cumartesi günü  Yavruturna Mah. Tekel 3. Sok. No:5/A'da bulunan ‘’Gezgin Hattuşa Cafe’’de başladı.

Derslerimiz ayda bir defa olmak üzere toplam altı ay sürecektir.

İkinci ders; 14 Aralık Cumartesi günü ‘’Hakikatin Ölümü veya Bilgide Doğruluk Sorunu Üzerine Yeniden Düşünmek’’ konusunda olacaktır. Dersi  Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünden Prof. Dr. Harun Tepe verecektir.

Üçüncü ders; 22 Ocak Cumartesi ‘’Okul ve İnsan Üzerine Felsefi Bir Analiz’’ konusunda. Konuşmacı ise Amasya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Yapıcı.

 

 

Dördüncü ders; 8 Şubat Cumartesi ‘’Eski Anadolu Mitolojilerinin Arkasında Gizli Sırlar Nelerdir?’’ konusunda olacak. Dersimizi Hitit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Ünal verecektir.

Beşinci ders; 14 Mart Cumartesi ‘’Kapadokya’da Düşünce ve Antik Yazıtlar’’ konulu. Dersi Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğrt. Üyesi Cemil Koyuncu verecektir.

 

 

Altıncı ders;  11 Nisan Cumartesi “Kapadokya Arkeolejisi’’ konusunda olacak. Dersi Ahi Evran Üniversitesi’nden  Öğretim Görevlisi Hüseyin Adıbelli verecektir.

Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte felsefenin aydınlatıcılığı bize ışık tutsun diyor, felsefe severleri derslerimize bekliyoruz.”

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP