• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Sefer Kahraman, özelleştirme poltikalarını eleştirirken, görülen tehlikeye de dikkat çekti

'BU GİDİŞLE ŞEKERİ DE İTHAL
EDER HALE GELECEĞİZ'

Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Sefer Kahraman 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolaysıyla yayınladığı mesajında, insan yaşamının sürdürülebilmesi için tarımsal üretim sektörünün olmazsa olmazlarından olan, sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkelerin de öncelikli gündemlerini oluşturan çiftçilerimizin bugün üretim aşamasında karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen alın terinden aldığı güçle emeğinin karşılığını alma mücadelesi içerisinde hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi. Özelleştirme politikalarını da eleştiren Kahraman; “Bilinçsiz Şeker Politikaları ithal ürünler arasına şekeri de katacak.”  dedi.

ÇİFTÇİNİN KUTSAL ALIN TERİNE MUHTACIZ

Mesajında, dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği, küresel ısınmaya bağlı kuraklık, iklim değişiklikleri de göz önünde bulundurulduğunda çiftçinin emeğine, kutsal alın terine ne kadar muhtaç olduğumuz gerçeğinin bir kez daha karşımıza çıktığını dile getiren Kahraman, ülkemizin birçok ülkenin gıpta ile baktığı, doğal kaynakları ve coğrafi konumuyla tarımsal üretimde büyük bir potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirtirken şu görüşlere yer verdi; “Ancak, geçmişte kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken ne yazık ki uygulanan yanlış tarım politikaları bugün ülkemiz de neredeyse tarımdan kaçar hale getirmiştir. Destek olarak verilmesi gereken milyarlarca dolar para ithal tarım ürünlerine ödenirken, bu paralar Türk çiftçisinin yerine ABD ve AB çiftçisinin cebine girmiştir. Yaşanan bu gelişmelerin beraberinde çiftçilerimizin tarım alanındaki rolünü giderek azalttığı bu vahim tablo bugün özellikle Türk çiftçisinin can damarlarından olan, 3 milyar doların üzerinde yarattığı katma değerle ülkemiz ekonomisine yön veren şeker pancarı tarımına da olumsuz yansırkenÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından siyasi iradeyi ve kamuoyunu yanıltan ciddiyetsiz yaklaşımlar ve sümenaltı edilen raporlarla şekeri ithal ürünler arasına katma çabalarını kabul edilemez yaklaşımlar olarak görmekteyiz. Şeker-İş Sendikası olarak bilinçsizce uygulanmaya çalışılan özelleştirme politikalarına karşı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili Bakanlıklarımızın dur diyeceğine olan inancımızı da kaybetmediğimizi buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, çiftçilerimizin toplumsal yapımız ve ülke ekonomimiz içerisindeki yeri ve rolü çok önemlidir. Bu aşamada çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara yönelik uzun vadeli çözümlerin üretilmesi, AB yolundaki Türkiye’nin yararına olacaktır. Aksi takdirde ileride köyden kente göçün oluşturduğu ekonomik ve sosyal faturaların ağır yükünü omuzlarımızda daha da fazla hissedeceğimiz gerçeğinden kaçmamız mümkün olmayacaktır. İvedilikle hazırlanacak özel programlarda, tarımda verimlilik konusu üzerinde durularak çiftçinin elindeki imkânlar doğrultusunda bugün tarlalardan en iyi verimin alınması konusunda gereken adımların atılmasına ihtiyaç vardır.”

BÖYLE GİDERSE ŞEKERİ DE İTHAL EDECEĞİZ 

“Kuru fasulyeyi Amerika'dan, yeşil mercimeği Kanada'dan, nohut'u Meksika'dan, buğday'ı Ukrayna'dan ithal eden bir ülke olarak, bilinçsiz bir şekilde sürdürülen özelleştirme politikalarıyla ithal ettiğimiz ürünler arasına çok yakın zamanda sofralarımızdaki şekerin de girmesi kaçınılmaz olacak.” Diyen Kahraman açıklamasını şöyle tamamladı; “Türkiye pazarı genetiği değiştirilmiş şekerli ürün cenneti haline gelecektir. Şeker-iş Sendikası olarak pancar tarımı ve şeker sanayinin sorunlarını dile getirmek çiftçilerimizin ürettiği el emeği alın teri ürünlerinin fabrikalarımız da sorunsuz işlene bilmesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. 
 Şeker-İş Sendikası adına 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde ülkemizin kalkınmasında önemli rolü olan, nasırlı elleriyle toprağa hayat veren Başta Çorumlu hemşerilerim olmak üzere tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, bereketli hasatlar temenni ederim.” (Haber Merkezi)




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP