• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Hitit Üniversitesi tarafından Çorum Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri için, ‘Engelli Araçların Bakım ve Tamiratı’nı içeren bir eğitim verdi.

Engelliler araç bakım ve
tamiratı eğitimi aldılar

 

06 Ağustos 2018

Hitit Üniversitesi tarafından Çorum Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri için, ‘Engelli Araçların Bakım ve Tamiratı’nı içeren bir eğitim verdi.

Sahip olduğu bilgi birikimini toplumun her kesimine aktarmaya büyük önem veren Hitit Üniversitesi, gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerin yanı sıra yapmış olduğu projeler ve düzenlediği eğitimlerle bu yöndeki çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bu kapsamda yapmış olduğu çalışmalarına bir yenisini ekleyen Hitit Üniversitesi; Engelsiz Öğrenci Birimi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Çorum Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri için “Engelli Araçların Bakım ve Tamiratı’nı içeren bir eğitim verdi.

Toplamda üç gün süren eğitim süresince, Hitit Üniversitesi öğretim elemanları Öğr. Gör. Bünyamin Çiçek, Öğr. Gör. İ. İlker Yurttaş ve Öğr. Gör. Önder Yakıştıran tarafından engelli araçların mekanik aksamları, elektronik aksamları, arıza kontrolü, parça değişimi, tamirat ve bu süreci kapsayan iş güvenliği esaslarına ilişkin bilgiler verildi.


KURSİYERLERDEN REKTÖR
ALKAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Eğitimin tamamlanmasının ardından eğitime katılan kursiyerler Ertuğrul Kazak, İsmet Arslan, Serhat Akça, Kemal Özuzun ve Zekeriya Yıldırım, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahat Comba, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Selen Özakar Akça ve eğitimi veren öğretim elemanları da hazır bulundu.

Hitit Üniversitesi tarafından verilen eğitimden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Dernek Başkanı Ertuğrul Kazak, aldıkları eğitim sonrasında engelli araçların tamiratında yaşadıkları mağduriyetin giderildiğini belirterek bu konuda en büyük desteği de Hitit Üniversitesi’nde gördüklerinin altını çizdi.

Eğitim sonrasında bir tamir atölyesi açacaklarını açıklayan Dernek Başkanı Kazak, böylelikle atıl durumda bulunan tekerlekli sandalyelerin tamirinin yapılarak ihtiyacı olanlara da kolaylıkla dağıtılabileceğini vurguladı.

Ertuğrul Kazak, verilen eğitimden ve destekten dolayı başta Rektör Dr. Alkan olmak üzere eğitimin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimini topluma yansıtmak için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Rektör Alkan da “Hitit Üniversitesi olarak toplumla iç içe olunması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Sahip olduğumuz akademik bilgiyi sizlerle paylaşmayı ve ilimize her anlamda dokunabiliyor olmayı çok önemsiyoruz. Yaşadığınız toplumu bilmelisiniz. Toplumla iç içe olursanız çözüm üretebilirsiniz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapmalıyız. Sizlerin hayatını kolaylaştıracak her türlü mekanizmayı üniversiteler olarak karşılamalıyız” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi’nin bu ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiğini ifade eden Alkan, imkanlar çerçevesinde her zaman bu çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirterek ilk aşamada yeni bir eğitimin de verileceğini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda eğitimi tamamlayan kursiyerlere Rektör Alkan tarafından katılım belgeleri takdim edildi./BSGMEDYA




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP