• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

2015 Ocak ayından bu yana yazılı basında 20 bini aşkın dolandırıcılık haberi yayınlandığı belirlendi


EN ÇOK TELEFONLA DOLANDIRILIYORUZ!

Haber Resmi

 18 Aralık 2015

Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Ocak ayından bu yana yazılı basında dolandırıcılık hakkında 20 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

Türkiye’nin her yerinde, tüm uyarılara rağmen başta Prof. Dr. Canan Karatay’dan, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’a kadar binlerce kişi dolandırıcıların ağına düşerken, Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Ocak ayından bu yana yazılı basında dolandırıcılık hakkında 20 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

Yapılan araştırmalar en çok 40 yaş üstündeki kişilerin dolandırıldığını ortaya koyarken, dolandırılan kişilerin yüzde 65’inin erkek olması dikkat çekiyor. En yaygın dolandırıcılık yöntemi olarak telefonla dolandırıcılık yöntemi öne çıkarken, Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ve dergiyi kapsayan araştırmasına göre, ülkemizde telefon dolandırıcılığıyla ilgili yılbaşından bu yana yazılı basında 2 bin 623 haberin yayınlandığı tespit edildi. (gercekgündem)

 

 



466 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP