• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

Eğitim-Sen Şube Kadın Sekreteri Evrim Gülez, 4+4+4 eğitim yasasının yaşama geçtiğinden bu yana Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eşit, parasız, nitelikli, laik, bilimsel, anadilde eğitim talebimiz tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi

'ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ
ÇALMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ'


Eğitim-Sen Çorum Şubesi Kadın Sekreteri Evrim Gülez, 4+4+4  eğitim yasasının yaşama geçtiğinden bu yana Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eşit, parasız, nitelikli, laik, bilimsel, anadilde eğitim talebimiz tamamen ortadan kaldırıldığını belirterek, yıllardır, yasaya dair itirazlarını duyurmak için onlarca, yüzlerce eylem örgütlediklerini, on binlerce, yüz binlerce imza topladıklarını, yetkililerle defalarca görüşmeler yaptıklarını dile getirirken; “Gören gözleri kör, duyan kulakları sağır oldu. Çocuklarımızın geleceğini, hayallerini çaldılar.” diye konuştu.

Açıklamasında, okul öncesi eğitime çocukların katılma oranının yüzde 53’e düştüğüne dikkat çeken Gülez; “Çocuklarımızı sübyan mekteplerine, Ensar gibi vakıflara mahkûm ettiler.” diyerek şunları söyledi; “Zorunlu eğitimi hafızlık gibi yönetmeliklerle fiilen 4 yıla düşürdüler, çocuklarımızı “çocuk işçi” ve “çocuk gelin” olmaya mahkûm ettiler. Erkek çocuklar yüzde 35,5,kız çocuklar yüzde 41 oranında eğitimden koparıldı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 785 bin çocuk açıktan eğitime mahkûm edildi.

Her yere meslek liseleri açacağız dediler. Meslek liselerinin hiçbirinin orta bölümü açılmadı. Var olan liselerin çoğu da imam hatip lisesine dönüştürüldü. Bilal Erdoğan’ın müsteşarlarla yaptığı toplantı sonrasında 5 yılda 1 milyon imam hatipli hedefine 1 yılda ulaşıldı. Çocuklarımız hükümet eliyle imam hatipli olmaya mahkûm edildi.

 İkili eğitim yerine tüm okullarda nitelikli tam gün eğitim denildi. İkili eğitim veren okulların sayısı 11 bin 4’e yükseldi. Çocuklarımız niteliksiz eğitime mahkûm edildi.

 Özel okullara teşvikler yağdırılırken, devlet okullarına ayrılan bütçe yüzde 8,86’ya düşürüldü. Çocuklarımıza paran varsa ve paran kadar eğitim dayatıldı.

 Dershanelere, paralı eğitime son vereceğiz denildi, özel okullara duble yollar inşa edildi, sınav endeksli eğitme tam gaz verildi.

Devlet okullarına ve devlet yurtlarına ayrılmayan bütçelerin, kaynakların, kamu arazilerinin onlarca katı İHH’ya, Ensar’a, Önder’e ve türevlerine verildi.”

HÜKÜMET VE BAKANLIK VAKIFLARI DESTEKLİYOR

 “Anayasa’nın 41 ve 42.maddelerine, 5661 yasa ve 652 KHK hükümlerine aykırı ve illegal bir şekilde, hükümet tarafından desteklenerek kurulan vakıflardan biri olan Ensar ‘da çocuklarımıza tecavüz edildiğini öğrendik.” Açıklamasını yapan Gülez; “Günlerdir içimiz acımakta bu ve benzeri sözde vakıfların okullarımızda, okul idareleri tarafından ve Türkiye’nin her yerinde varlığı güçlenmekte… Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  desteklenmeye devam edilmekte.” şeklinde konuşurken, tüm bunlar yetmezmiş gibi, İHH gibi silah taşıyan tırları olan derneklere de okullardan para toplandığını, yetim kardeş projesi gibi isimlerle çocuklarımızın harçlıklarına göz dikildiğini, yalnızca geçen sene İHH’nin okullardan 40 milyon lira topladığını anlatarak şu görüşlere yer verdi; “On binlerce, yüz binlerce öğrencimiz öğretmensizken, öğretmen atamaları yapılmazken, 300 Bin öğretmen atama beklerken cami imamlarına öğretmenlik kadroları açılmıştır.

Çocuklarımızın laik, bilimsel eğitim haklarını gasp edilerek oku ve ders saatleri içersinde çocuklarımız mescitlere, camilere götürülmektedir.

Tüm yaşanılanlar benim, senin, hepimizin hikâyesidir. Çabamız çocuklarımız bu hikâyenin kaybedeni olmasın diyedir.

Artık yeter diyoruz. Çocuklarımız sahipsiz değildir, diyoruz. Bu memlekette  eşit, parasız, laik, bilimsel eğitim talebi olan çocukların, gençlerin sesine ses olacağız diyoruz.

 Çocuklarına, geleceklerine sahip çıkan herkesi,4+4+4’e, zorunlu din derslerine, karşı, mücadele etmeye, hep birlikte bir umudu inşa etmeye.” (Haber Merkezi)

 

                                                                                                         



262 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

BİR KİTAP