Çorum Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Encümen Üyeleri seçimle belirlendi.
Çorum Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) seçimleri Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. KÖYDES Encümen Üyeliğine; İl Genel Meclisi Üyelerinden Muhammed Fatih Temur ve Meryem Demir, Muhtarlardan ise Yıldırım Külcü ve Hacı Koca seçilirken, CHP Adayı Yusuf Sapancı, göreve seçilemedi.
Vali Yardımcısı Cengiz Nayman başkanlığında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurulu’na AK Parti İl Başkanı Av. Yakup Alar, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşar, MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Serdar Avcu, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarları katıldı. Genel kurulda CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, AK Parti İl Başkanı Yakup Alar, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur ve Vali Yardımcısı Cengiz Nayman birer konuşma yaptı. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şaban Kabakcı ise derneğin çalışmaları ve görme engellilerin durumu hakkında bilgi vererek, sorunların çözümü ve engellilerin tespiti konusunda muhtarlardan destek istedi. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görev yapacak 2 il genel meclis üyesi ve 2 muhtar temsilcisi seçimle belirlendi.
İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Meryem Demir, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Sapancı, Küçük Gülücek Muhtarı Hacı Koca, Büğet Köyü muhtarı Saffet Kışla, Şahinkaya Köyü Muhtarı Yılmaz Budak, Abdalata Köyü Muhtarı Mehmet Dalyan ve Deliler Köyü Muhtarı Yıldırım Külcü KÖYDES üyeliği için yarıştı.
Yapılan seçim sonucu İl Genel Meclis Üyelerinden Muhammed Fatih Temur 130, Meryem Demir 119 oyla KÖYDES üyeliğine seçilirken, CHP’nin adayı Yusuf Sapancı 77 oy alarak seçilemedi. Muhtarlardan ise Yıldırım Külcü 125, Hacı Koca 75 oyla KÖYDES üyesi oldu. Toplantıda ayrıca KÖYDES Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na 3 kişi seçildi. Yapılan oylama sonucu Ümit Er, Sinan Ergen ve Eyüp Duran Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildi./BSGMEDYA
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |