• Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com
NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ve bürokratların tutuklanması ile başlayan ve erken seçim talebiyle süren ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinglerinin 12'ncisi Amasya'da düzenlendi.

 

  1. CHP LİDERİ ÖZGÜR
    ÖZEL'DEN AMASYA'DA
    ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
  2.  

  1. 5 Temmuz 2025
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya'da vatandaşlarla bir araya geldi. CHP'li belediyelere düzenlenen operasyonlara tepki gösteren Özgür Özel, iktidara erken seçim çağrısında bulundu.
 
Adıyaman, Adana ve Antalya'da belediyelere yönelik operasyonlar sonrası "CHP'nin Amasya mitingi iptal edilecek mi" sorusu gündeme geldi. CHP lideri Özgür Özel "Adaletsizliğe karşı gür sesimizi Amasya’dan hep birlikte yükselteceğiz" diyerek çağrı yaptı.
 
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ve bürokratların tutuklanması ile başlayan ve erken seçim talebiyle süren ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinglerinin 12'ncisi Amasya'da düzenlendi.
 
Mitinge Çorum Örgütü de adeta çıkarma yaptı. CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Milletvekili Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Meriç, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.
 
 
  1.  
  2.  
  3. 🔴
  4. MİTİNG ALANI
  5. HINCA HINÇ DOLDU
 
Özel, Amasya'da beklenen konuşmasını yapmaya başladı. Sloganlarla kürsüye çıkan Özel, "Ferhat'ın dağlarını deldiği, Lokman Hekimin derman dağıttığı, Milli Mücadele'nin simge mekanı yiğit Amasya, hepinize merhaba. Bugün Amasya'nın vicdanına sığınmaya, Amasya'dan güç ve cesaret almaya geldik" ifadelerini kullandı.
 
CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bu haftaki adresi Amasya oldu. Mitingde halktan büyük ilgi gören CHP liderleri Özgür Özel, iktidara erken seçim çağrısı yaparak "Milletin iradesi gasp edilemez" mesajı verdi.
 
Özel, mevcut iktidarın halkla bağını kaybettiğini, artık milletin ne derdine kulak verdiğini ne de sorunlarına çare bulduğunu söyledi. "Milletten korkan, sandıktan kaçan bir iktidarla karşı karşıyayız" diyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halktan uzaklaştığını, salonlarda kendi atadığı kişilere konuştuğunu ifade etti.
 
 
 
  1. 🔴 'MİLLİ İRADE
  2. GASP EDİLİYOR'
 
Konuşmasında 31 Mart seçimlerinde halkın sandıkta net bir mesaj verdiğini belirten Özel, iktidarın bu mesajı hâlâ anlamadığını savundu. Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki göstererek "Patron millettir, millet ne derse o olur" vurgusu yaptı.
 
  1. 🔴 ZAM TEPKİSİ
 
Özgür Özel, ekonomik krizle boğuşan asgari ücretliler ve emeklilerin tarihinin en zor dönemini yaşadığını belirtti. Altın üzerinden verdiği örneklerle maaşların alım gücünün ne kadar düştüğünü anlatan Özel, iktidarın uyguladığı zam oranlarını yetersiz bulduğunu söyledi ve "Bu millet size hakkını helal etmiyor" ifadelerini kullandı.
 
 
 
  1. 🔴 'YARGI DARBESİ'
 
Tutuklamalarla yürütülen "yargı darbesine" 150 milyar dolar harcandığını iddia eden Özel, bu parayla işsizlik, yoksulluk ve genç işsizliğin çözülebileceğini savundu. Darbeye harcanan paranın, emekliye yapılan zammın 150 katı olduğuna dikkat çekti.
AKP'nin halktan koptuğunu, devletin kapılarını halka kapatıp sadece seçkin bir zümreye hizmet ettiğini ileri süren Özel, gençlerin artık hak ederek değil, torpil bularak bir yerlere gelebildiğini söyledi. "Artık AK Parti aşırı kibrin partisidir" dedi.
 
 
 
  1. 🔴 ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
 
CHP'nin anketlerde birinci parti olduğunu hatırlatan Özel, Erdoğan'a erken seçim çağrısı yaptı. "3 Kasım'da gelenler, 2 Kasım'da gidecek" diyen Özel, milletin artık değişim istediğini ve bu düzenin çatırdadığını vurguladı. "Bu milletin sesi Amasya'dan yükseliyor" diyerek meydan okudu.
 
Mitingin sonunda Özgür Özel, Amasyalılara seslenerek "Cumhuriyet'i yeniden halkın devleti yapmak için yola çıkıyoruz. Hazır mısınız?" dedi./BSGMEDYA
 

 

 

 

 

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
BİR KİTAP

BİR İMZA DA SEN VER

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI