• Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com
NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

CHP Çorum Belediye Başkan Aday Adaylarından İnşaat Mühendisi Günay Çimen, geldiğimiz noktada bugün Kuvay-ı Milliye ruhuna daha çok ihtiyacımızın olduğuna dikkat çekti.

 

  1. GÜNAY ÇİMEN;
  2. 'İTİRAZIMIZ VAR' DİYOR..!
  3.  

  1. 12 Temmuz 2025
  2. CHP Çorum Belediye Başkan Aday Adaylarından İnşaat Mühendisi Günay Çimen, geldiğimiz noktada bugün Kuvay-ı Milliye ruhuna daha çok ihtiyacımızın olduğuna dikkat çekti.
  3.  
  4. Milletlerin veya halkların tarihinde dinin önemli olduğunu dile getiren CHP Çorum Belediye Başkan Aday Adaylarından İnşaat Mühendisi Günay Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; ''Özellikle Türkleri dine göre tanımlamak mümkün değil. Çünkü Türkler farklı veya aynı tarihlerde farklı dinlere inanmışlar.' ifadesinde bulundu.
  5.  
  6. 'KUVAY-İ MİLLİYE
  7. RUHUNA BUGÜN
  8. DAHA ÇOK
  9. İHTİYACIMIZ VAR'
  10.  
  11. Günay Çimen, Türklerin dini inancına göre tanımlanmasına tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:
  12. 'KUVAY-I MİLLİYE ruhuna bugün çok daha ihtiyacımız var.
  13. Milletlerin veya halkların tarihinde din önemlidir. Ancak tarihi, kültürel ve sosyolojik gerçekleri yok sayarak bir halkı veya milleti sadece dini inanca göre tanımlayamazsınız. Özellikle Türkleri dine göre tanımlamak mümkün değil. Çünkü Türkler farklı veya aynı tarihlerde farklı dinlere inanmışlar.
  14. Bu nedenle Türkleri dini inanca, özellikle de İslamiyete göre tanımlayanların aşağıdaki ve benzer örneklere cevap vermesi gerekiyor.
  15.  
  16. 1-Hristiyan Çuvaşlar, Tatarlar ve Hakasya Kırgızları Türk değil mi?
  17. 2-Musevi Karaimler, Kırımçaklar ve Hazarlar Türk değil mi?
  18. 3-Göktürk devleti dediğimiz devletin adı Türk Kağanlığı'dır. Bunlar inanç olarak Hristiyan, Budist ve eski Türk dinine inandıkları için Türk değil mi?
  19. 4-Bir kısmı Budist, bir kısmı eski Türk dinine inanan Tuva Türkleri ile Baykal bölgesinde yaşayan Türkler Türk değil mi?
  20. 5-Çoğunluğu eski Türk dinine bir kısmı da Hristiyanlığa inanan Saha-Sakha (Yakutistan) Türkleri Türk değil mi?
  21. 6-Mani dinine inanan tarihi Uygur Türkleri Türk değil mi?' /BSGMEDYA



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
BİR İMZA DA SEN VER

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI