• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yakup Alar, Çorum Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

 

  1. 'BASINLA DİYALOĞ
  2. İÇİNDE OLACAĞIZ'
  3.  

  1.  
  2.  
  3. 9 Şubat 2026
  4. AK Parti İl Başkanı Av. Yakup Alar, Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
    Cemiyet’in bürosunda gerçekleştirilen nezaket ziyaretine İl Başkan Yardımcısı Faruk Özçiftçi, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Çam, Selim Sayan ve Fuat Aykaç katıldı.

  5. Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Özkaleli, Başkan Yardımcısı Mustafa Burak Yalçın, Sekreter Nihat Karalar, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirer, Volkan Sınavuç ve Taner Şimşek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette yerel ve genel gündeme ilişkin sohbet edildi.

  6. 'BASININ SORUNLARININ
  7. ÇÖZÜMÜNDE ÜZERİMİZE
  8. DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ'

  9. AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yakup Alar, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. kuvvet olduğunu belirterek, toplumun haber alma hakkını kullanmasında önemli bir görevi ifa ettiğini belirtti.
    İktidar partisinin yerel temsilcileri olarak, basının sorunlarına çözüm bulunması noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getiren Yakup Alar; tüm basın çalışanlarıyla her zaman diyalog içerisinde olduklarını söyledi.

  10. ‘GAZETECİLİK MESLEK
  11. YASASI ACİL İHTİYAÇ’

  12. Başkan Alar ve heyetine basının sorunları hakkında bilgi veren Gazeteciler Cemiyet Başkanı Özkaleli de, günümüzde Türk basınınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

  13. Gazeteciler Cemiyetler'inin üst kurulu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Gazetecilik Meslek Yasası'nın bir an önce çıkarılması için bir dizi çalışma yaptığını dile getiren Özkaleli, konuya ilişkin şöyle dedi:
    'Hemen hemen her iş kolunda düzenleyici yasalar varken basın sektöründe böyle bir yasa olmayınca dileyen herkes, eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın “gazeteciyim” diyerek mesleğe başlayabilmektedir. Bu durum, mesleki standartların düşmesine, haber kalitesinin azalmasına ve kamuoyunun bilgi kirliliğiyle karşılaşmasına neden olmaktadır. Özellikle dijital medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte "gazetecilik" adı altında etik dışı ve sorumsuz yayıncılık yapanların sayısında artış gözlemlenmektedir.
    Bu nedenle; gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen "‘Gazetecilik Meslek Yasası" teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır. Yeni yasa, gazetecilik eğitimi almış ve belirli mesleki yeterliliklere sahip kişilerin mesleği icra etmesini sağlayacak kriterleri içermeli, ancak bu kriterler ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı bir araç olarak kullanılmamalıdır.

  14. Böyle bir düzenleme fikir özgürlüğünü kısıtlayıcı değil, tam tersine haber alma özgürlüğünü gerçek anlamda hayata geçirmeyi sağlayıcı nitelikte olmalıdır. Meslek yasası, gazetecilerin haklarını güvence altına alırken, aynı zamanda mesleki sorumlulukları ve etik ilkeleri de net bir şekilde tanımlamalıdır.'
    Başkan Alar da, basının temsilcileriyle birlikte olmak, sürekli diyalog içinde olmaktan mutlu olduğunu belirterek, Gazetecilik Meslek Yasası'nın bir an önce hayata geçirilmesi için üst kurullarına görüş ve düşüncelerini ileteceklerini kaydetti.
  15.  
  16. Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Özkaleli, AK Parti İl Başkanı Yakup Alar ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti./BSGMEDYA

  1. #çorumgazetecilercemiyeti



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI