Çorum Merkez Çöplük Arastası'nda esnaflık yapan ve çektiği bir videoda ekonomik sıkıntılara isyan ettiği için hakkında dava açılan Murat Kırcı beraat etti.
- HAKKINDA DAVA AÇILAN
- MURAT KIRCI BERAAT ETTİ
-

- 15 Nisan 2026
Çorum Merkez Çöplük Arastası'nda esnaflık yapan ve çektiği bir videoda ekonomik sıkıntılara isyan ettiği için hakkında dava açılan Murat Kırcı, bugün hakim karşısına çıktı ve beraat etti.
Geçtiğimiz günlerde dükkanların boş olduğunu, siftah yapamadıklarını ve sürekli maliye denetimleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek sosyal medyada bir video paylaşan Murat Kırcı gündem yaratmıştı.

- Bu feryadının ardından Kırcı hakkında "yalan bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla jet hızıyla soruşturma başlatılmış ve 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.
Kırcı'nın duruşması bugün Çorum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, yapılan savunmaların ve dosyanın incelenmesinin ardından Murat Kırcı hakkında beraat kararı verdi. Verilen bu karar, esnafın yaşadığı sorunları dile getirmesi ve ifade özgürlüğü sınırları açısından önemli bir emsal olarak değerlendiriliyor.

- MUHALEFET
- PARTİLERİ
YALNIZ
- BIRAKMADI
Siyasetin ve kamuoyunun da yakından takip ettiği duruşmaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rumi Bekiroğlu, Saadet Partisi GYK Üyesi Ahmet Bölükbaş, Saadet Partisi Parti Müfettişi Faruk Cıdık, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Şuayb Sarı, İyi Parti İl Başkanı Hakan Tekercioğlu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşçu, Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Softa, CHP Merkez İlçe Başkanı Resul Yiğitoğlu, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Savurgan, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Veli Uysal, CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Eski Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ahmet Özdel, CHP Önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşar, Av. Doğan Öksüz, CHP ve Saadet Partisi İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.
-
- #çorum #esnaf
- #chp
- #saadetpartisi
- #iyiparti
- #yenidenrefahpartisi
- #gelecekpartisi
- #bsgmedya
-


|