• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

ULUSAL GAZETELER

İş insanı Mehmet Tütüncü, Çorum Haber gazetesinde yayımlattığı açık mektupla, iş insanı Ahmet Ahlatcı’nın Çorum’da hayata geçirmek istediği dev savunma sanayisi yatırımının bürokratik engeller nedeniyle iptal olduğunu duyurdu

 

  1. 1.600 Kişilik Dev Savunma
  2. Sanayii Yatırımı İptal Oldu!
  3.  

  1. 2 Ağustos 2026
  2. İş insanı Mehmet Tütüncü, Çorum Haber gazetesinde yayımlattığı açık mektupla, iş insanı Ahmet Ahlatcı’nın Çorum’da hayata geçirmek istediği dev savunma sanayisi yatırımının bürokratik engeller nedeniyle iptal olduğunu duyurarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.
  3. Çorumlu esnaf Mehmet Tütüncü, kentte yapılması planlanan füze, roket yakıtı ve patlayıcı üretim tesisi yatırımının, arsa tahsisi sürecinde karşılaşılan bürokratik engeller ve gecikmeler nedeniyle hayata geçirilemediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir ilan yayımlayan Tütüncü, yatırımın kaçırılmasıyla hem Çorum'un hem de Türkiye'nin stratejik bir fırsatı kaybettiğini belirtti.
  4.  
  5. GÜVENLİK MESAFESİ
  6. ENGELİNE TAKILDI
  7.  
  8. Paylaşılan bilgilere göre, iş insanı Ahmet Ahlatcı kendi imkânları ve yurt dışı finansmanıyla tarımsal değeri olmayan taşlık bir arazide yatırım yapmak istedi. Ancak yaklaşık bir yıllık bekleyişin ardından, tesis için talep edilen arazinin sadece yarısı tahsis edildi. Tütüncü, üretilecek maddelerin niteliği gereği binalar arasında yasal güvenlik mesafesi bırakılmasının zorunlu olduğunu, bu yüzden yarım arsa teklifinin yatırımı fiilen imkânsız hale getirdiğini vurguladı.
  9.  
  10. YURT DIŞI FİNANSMANI
  11. VE SÜRE DOLDU
  12.  
  13. Bürokratik süreçlerin bir yıl boyunca uzaması, projenin finansman ayağını da vurdu. Yurt dışı finans kuruluşları tarafından sağlanan 6 aylık kredi taahhüt süresinin (term sheet) dolmasıyla birlikte, dev projenin mali kaynağı da geçerliliğini yitirdi ve yatırım tamamen rafa kalktı.
  14.  
  15. KONYA DEVREYE GİRDİ
  16. AMA ÇORUM'DA KALDI
  17.  
  18. Mektupta dikkat çeken bir diğer detay ise Konya yönetiminin yatırıma talip olması oldu. Süreç tıkanırken Konya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Ahmet Ahlatcı’yı arayarak tesisi Konya’ya kurmasını teklif ettiği, ancak Çorum’daki yerel siyasilerin ve ticaret odasının "çözeceğiz" vaatleri üzerine yatırımın başka şehre taşınmadığı ifade edildi. Verilen sözlere rağmen on günlük süre içinde de hiçbir çözüm üretilmediği aktarıldı.
  19.  
  20. "CUMHURBAŞKANIMIZIN
  21. BİLGİSİ DIŞINDA GELİŞTİ"
  22.  
  23. Yatırımın iptal olmasıyla 1.600 kişilik istihdam kapısının kapandığını belirten Mehmet Tütüncü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan haberdar olması halinde bürokratik engellere müsaade etmeyeceğine inandığını söyledi. Tütüncü, benzer stratejik projelerin bürokrasiye takılmaması için bu sürecin neden tıkanıp bu noktaya geldiğinin araştırılmasını talep etti./BSGMEDYA
  24.  




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI