İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Demir, “geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ve eğitimcilerimizin güvenliği kırmızı çizgimizdir!” dedi.
- 'OKULLARIN GÜVENLİĞİ
- KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'
-

- 22 Eylül 2026
- İYİ Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Demir, “geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ve eğitimcilerimizin güvenliği kırmızı çizgimizdir!” dedi.
-
- Orhan Demir, Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bir eğitim kurumunun önünde meydana gelen ve hepimizi derin bir üzüntüye boğan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını açıkladı.
- Orhan Demir, “Okullarımız; çocuklarımızın geleceğe hazırlandığı, bilimin, ilmin ve huzurun hâkim olması gereken en güvenli limanlarımızdır. Eğitim yuvalarımızın bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmesi, kamu vicdanında ve toplumun her kesiminde derin yaralar açmaktadır.
-
- Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim çalışanlarımıza yönelik her türlü tehdit ve saldırı, yalnızca oradaki bireylere değil, milletimizin geleceğine yapılmış açık bir saldırıdır” ifadesini kullandı.
- Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Orhan Demir, okullarda acilen güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep etti.
-
- ACİL VE TAVİZSİZ TEDBİR
-
- Demir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
- “İYİ Parti olarak, nerede olursa olsun şiddetin her türlüsünün karşısında durmaya; okullarımızın ve eğitimcilerimizin güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması yönündeki kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına caydırıcı tedbirlerin acilen ve tavizsiz bir şekilde uygulanması şarttır.
-
- Bu çirkin saldırıdan etkilenen tüm öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve Turgutlu halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; adli makamların olayın failleri hakkında gerekli en ağır cezai süreçleri hassasiyetle yürüteceğine olan inancımı ifade ediyorum.”/BSGMEDYA
|